• Welcome to For Trucks Only !

    We are a community of American Brand Pickup Truck and SUV owners. Join now! Its Free!

1989 D100. running problem

airstream

Member
Joined
May 3, 2021
Messages
5
Reaction score
3
Location
Feilding New zealand
HI guys.
I had this pickup for a few months now. Was running fine and starting fine.
but a week ago I ran it a bit low on water and got hot. it started to ping under load. Found that the radiator had a hole in it.
So to date. I changed the oil and oil filter changed the spark plugs pinging has stop. motor runs find under load. but it will not stay running when you come to a stop. it dies.
any ideas what i should be looking at, Thank Airstream
 

65 sporty

Well-Known Member
Joined
Aug 8, 2015
Messages
2,492
Reaction score
1,909
Location
Kingston, Mi
Does it start to run rough or just stall like the key is shut off? What is the idle speed like before you drive?
 

airstream

Member
Joined
May 3, 2021
Messages
5
Reaction score
3
Location
Feilding New zealand
Does it start to run rough or just stall like the key is shut off? What is the idle speed like before you drive?
Hi.
it start and run fine and smooth. just will not idle. so as you come to a stop it just dies.
It was fine when I first got the pickup. but after the over heating it will not idle.
Thank for any help
 

7mopar

Well-Known Member
Joined
Dec 21, 2013
Messages
2,884
Reaction score
2,496
Location
Kingsville, MO
What engine do you have? Is it possible a vacuum hose had been disconnected while the radiator was repaired and not hooked up again?
 

airstream

Member
Joined
May 3, 2021
Messages
5
Reaction score
3
Location
Feilding New zealand
What engine do you have? Is it possible a vacuum hose had been disconnected while the radiator was repaired and not hooked up again?
Hi The motor is a 318. The radiator hasn't been fix yet so nothing has been touch. work been full on so no time to work on it.
 
Top